ایران مصاف

در "مصاف" بین حق و باطل ، بین جبهه‌ ى خدا و جبهه‌ ى شیطان ، عزت متعلق به کسانى است که در جبهه‌ ى خدائى قرار میگیرند . این، منطق قرآن است. « امام خامنه ای »
ايران مصاف چيست ؟؟؟
ایران مصاف
بسم الله الرحمن الرحیم
به نام دانای بزرگ هستی بخش

اللهم عجل لولیک الفرج

ایران مصاف نام گروهی پژوهشی پیرامون مباحث تاریخی ، سیاسی و دینی می باشد .
به گروه کوچک و صمیمی ما خوش آمدید .

التماس دعا داریم.

اللهم احفظ قائدنا امامنا الخامنه ای الی ظهور المهدی (عج)

☫ چو ایران نباشد تن من مباد .☫

The M.F
رمزينه تارنما
center
رمزينه رايانامه
center

جایگاه زن در ایران باستان

جایگاه زن در ایران باستان

زن در اوستا و همچنین در زبان سانسکرت به لقب «ریته‌سیه‌بانو» یا «اَشَه‌بانو» خوانده شده، که به معنی دارنده فروغ راستی و پارسایی است. امروز واژه نخستین در زبان پارسی حذف شده و فقط بانو که، به معنی فروغ و روشنایی است برای زنان به کار می‌‌بریم. باز واژه مادر در اوستا و سنسکرت «ماتری» است که به معنی پرورش دهنده می‌‌باشد و خواهر را «سواسری» یعنی وجود مقدس و خیرخواه می‌‌نامد و زن شوهردار به صفت «نمانوپنتی» یا نگهبان خانه، نامزد شده است.

زن درایران باستان (درمتون پهلوی) مقامی بسیار والا و ارجمند داشته است. مهریکی از ایزدان مادینه بوده که به شکل زن مهر آن نیز وجود دارد. اما بعدها نماد مردانه پیدا کرد. زن ایرانی در دوره هخامنشیان در کلیه امور همچون مردان به کار و پیشه مشغول بوده است. این را کشف سنگ‌نبشته‌های گلی در تخت جمشید به اثبات می‌‌رساند. جالب این که بدانید زنان در هنگام زایمان مرخصی با حقوق داشته‌اند و همچنین پس از زایمان به آنان پاداش‌های گران بها نیر داده می‌‌شد. در برخی از سنگ نبشته‌ها شاهد آن هستیم که مردان در خدمت زنان کار می‌کنند و ریاست کارها به زنان است و نیز می‌‌بینیم که زنانی معرفی شده‌اند که املاک وسیع و کارگاه‌های بزرگی داشته‌اند، همچنین زنان دوره هخامنشی می‌‌توانستند بدون هیچگونه دخالت شوهر در املاک و دارایی‌های خودهرگونه تصرفی که مایل بودند، بنمایند.

در ایران باستان، مقام زن در جامعه بسیاربالا بود و زن در بسیاری از شئون زندگی با مرد همکاری می‌‌کرد. بنابرنوشته کتاب نیرنگستان پهلوی، زنان می‌‌توانستند در سرودن یسنا و برگزاری مراسم دینی حتی با مردان شرکت کننده یا خود به انجام اینگونه کارها بپردازند. زنان حتی می‌‌توانستند درا وقات معینی به پاسداری آتش مقدس پرداخته و طبق کتاب ماتیکان هزاردادستان به شغل وکالت و قضاوت مشغول شوند. در فروردین یشت و دیگریشت‌ها و همچنین شاهنامه و دیگرحماسه‌های باستانی این سرزمین، اسامی بسیاری از این زنان نامدار و پهلوان و میهن پرست دین دار- که به واسطه کارهای مفید و نیکشان در گروه زنده و روانان جاوید، درآمده‌اند – نام برده شده و برروان فرهمند آنان درود فرستاده می‌شود. در ایران باستان زنان همچون مردان می‌‌توانستند فنون نظامی را یاد بگیرند و حتی فرماندهی سپاهیان را بر عهده بگیرند (مانند: بانو آرتمیس که فرمانده سپاهیان ایران در برابر یونانیان بود، و گردآفرید که مرزدار ایران بود و در برابر سهراب صف آرایی کرد).

زیبایی تمدن ایران و فرهنگ انسانی اش در اینجا بیشترآشکار می‌شود که زنی ایرانی دارای شخصیت حقوقی و برابر با مردان بوده و می‌‌توانسته به شغل وکالت دادگستری بپردازد و حتی بر مسند قضاوت بنشیند. بنابه گفته کتاب هزار دستان (هزار ماده قانون) زنان دانشمند و باسواد به پیشه قضاوت مشغول بوده اند. این زیبایی تمدن دیدن چهره‌هایی درخشان از زنان ایرانی که بر جایگاه والای شاهنشاهی ایران تکیه زده‌اند نمایان تر می‌شود. چهره‌هایی همچون «هما»، «آذرمیدخت»، «پوراندخت»، «دنیاک» و نیز چهره‌هایی مشهوری که فرماندهی سپاهیان ایرانی را بر عهده داشته‌اند: همچون آرتمیس، کردیه، بانوگشسب، گردآفرید و... نیز زنان سیاستمدار و دانشمندی که به تنهایی و یا دوش به دوش مردان خود ایستادند و از این سرزمین پاسداری کردند، زنانی چون: آتوسا (همسرکورش بزرگ)، شهربانو استر، شهربانو موزا، پروشات، آتوسا (همسرسیاستمدارو هوشمند اردشیر دوم)، پانته‌آ، کتایون، سیندخت، فرنگیس، فرانک، شیرین، منیژه، ارنواز، شهرناز، رودابه، تهمینه، دوغدو، پورچیستا (چیستا دخترکوچک آشوزرتشت).

  • The M.F

پند ها (۱)

  • یک ناسیونالیست
  • تو کی باشی که به من میگی عقایدت را تغییر بده خودت عقاید پوسیده ات را تغییر بده..............
    زنده باد آزادی بیان عقاید
    پاسخ:
    بسم الله الرحمن الرحیم الغفور الکریم سلام من یک ایرانی هستم که حس می کنم نام و شرف ایرانی در خطر است . واژه ی ایرانی یعنی محل زندگی افراد آزاده و شریف . بیشتر از ایران کجا رو می تونید پیدا کنید که دارای آزادی باشه ؟در ضمن با عث افتخاره من باید باشه که فردی مثل شما به افکار من می گه پوسیده . اما در مورد آزادی من با آزادی بیانه که تونستم یه همچین وبلاگ کوچیکی راه بندازم . من با آزادی بیانه که تونستم به وبلاگ شما بیام و نظرمو بدم .من الان با آزادی بیانه که می تونم با شما صحبت کنم . سری قبل بحث های منطقی با شما کردم که خوب شما به تیکه ی آخر شو متوجه شدین . من بازم منتظر بحث های منطقی و با دلیل هستم نه از سر بی ادبی و از سر بازکنی. من در مورد حجاب حرفی زده بودم که گفتم برای اون منابع موتبری هم دارم . اگه دوست داشتی ببینی که حجاب واسه عرباست یا ایرانی های با فرهنگ به اونا مراجعه کن ، اینجوری ممکن نظرت هم عوض شه . بشمار:(1-هردوت ، تاریخ هردوت ، ص 65، 108 ، و 195-196 ؛ 2-ویل دورانت ، تاریخ تمدن ، ج 12 ، ص 413 و 552 ؛ 3- مرتضی مطهری ، مسئله ی حجاب در اسلام ( مجموعه آثار ) ج 48 ، ص25 و 63 ؛ 4- علی محمدی آشتیانی ، حجاب در ادیان الهی ، ص 95 و 96 ؛ 5- هرتسفلد ، تاریخ باستانی ایران ، ص141 ؛ 6- تالبوت رایس ، هنر های باستانی آسیای مرکزی تا دوره اسلامی ، ص45 ؛ 7- دهخدا ، امثال و حکم ، ج 3 ، ص 1549 - 1557 ؛ 8- ذکاء ، داستان پوشش زن در ایران ، ص2.) همه ی منابع بالا که از معتبر ترین منابع تاریخی هست بر این باورند که ایرانیان باستان  دارای حجاب کامل (چادر) می باشند و گرفتن این حجاب از بانوان پاک ایرانی گرفتن هویت آنان بود نه رهایی آنان . در ضمن مقایسه ی شخص وابسته ای مثل رضا شاه با شخص بزرگ وار مانند کوروش کبیر اشتباهی محض می باشد .کسی که به ایران قدرت و استقلال بخشید .
    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی